Tudom, nem szabad lopni az egyes oldalakoról ezért most leszögezem itt semmi sem (már mint ebben a bejegyzésben) semmi sem a saját szerzeményem, ha nem egy egy lapról bogarásztam össze ezért a lapok címét fel is tntetem, mielött valaki beperel. :)

 

A betegséget a streptococcus pyogenes baktérium okozza, éppen úgy, mint a skarlátot, a tüszős mandulagyulladást, az orbáncot. A szakemberek a genetikai különbségekkel magyarázzák, hogy egyes embereknél miért fejlődik ki a betegség egy mindennapos fertőzés után, míg mások ugyanattól a baktériumtörzstől csak torokfájást kapnak. Fűzi Miklós, az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa lapunknak elmondta: bárkinek a szervezetében - leggyakrabban a légutakban - ott lehet ez a kórokozó, így a beteg akár önmagát is megfertőzheti. A baktérium a kórházakban ritkán fordul elő, de a fertőzöttek továbbadhatják, így másokat is veszélyeztetnek. Kritikussá akkor válhat a helyzet, ha olyan beteg fertőződik meg, akiknek nyílt sebe van, vagy gyenge az immunrendszere. A húsevő fertőzés azért válhat gyorsan súlyos, nehezen kezelhető kórrá, mert a kötőszövetbe került baktérium olyan gyorsan szaporodik, hogy a védelmünkre "szakosodott" falósejtek nem tudják elég gyorsan eltüntetni. A tapasztalatok szerint a szervezet védekezőképessége egy-két hét alatt alakul ki. A fertőzés ellen az antibiotikumos kúra a leghatékonyabb.

http://stati.blogter.hu/167962/husevo_bakterium

 

A fokhagyma antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelésében használatos. Továbbá tágítja az ereket is. Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkenti a vér káros LDL-koleszterin-szintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, csökkenti a mellkasi fertőzéseket, véralvadásgátló- és vérnyomáscsökkentő. Főbb hatásai közé sorolandó még az antibiotikus (antibakteriális), nyálkaoldó hatás. A népi gyógyászatban meghűléses betegségeket is gyógyítanak vele. A fokhagyma baktérium ölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezetet. A Koch-féle tbc-bacilusokat az 1/1500 hígítású fokhagymakivonat megöli. Enyhíti a menstruációs görcsöket.

http://www.hazipatika.com/topics/gyogynovenytar/herbs/Fokhagyma?id=72

És én még minden képpen szeretném elmondani, hogy az egyik ismerősöm mesélte, hogy egy munkahelyi buli után mindenki szalmanella mérgezért kapott, kivéve őt. Ugyan is este érezte, hogy valami nem jól müködik odabent ezért fokhagymás piritós evett és valóban másnapra semmi baja nem lett.

Lehet sokan nem hisztek ezekben a gyógynövény mindenségekben, de én hiszem, hogy valóban az vagy amit megeszel, hiszen mimásból lennél. (Persze nagy bánatomra nem nagyon táplákopzom egészségesen)

Szerző: Jessicat87  2009.02.28. 11:27 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szarazeletszokjhozza.blog.hu/api/trackback/id/tr77971299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása